Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAĞIŞ VE YARDIMLAR VERGİDEN DEĞİL, MATRAHTAN DÜŞÜYOR

BAĞIŞ VE YARDIMLAR VERGİDEN DEĞİL, MATRAHTAN DÜŞÜYOR
17 Şubat 2023 - 10:53

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sosyal medyada, Kahramanmaraş’taki depremler nedeniyle yapılan bağış ve yardımların vergiden düşüldüğü yönünde paylaşımların devam etmesi üzerine, kamuoyunun ve vergi mükelleflerinin doğru bilgilendirilmesi adına bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları belli şartlarla bağış ve yardımların elde edilen gelirden, kurum açısından kazançtan indirilmesi imkânı vermektedir.” denildi.

Kazançtan indirim ile vergiden indirimin birbirinden farklı olduğunun altını çizen GİB, bağış ve yardımların gerekli şartları taşıması durumunda ilgili yılın vergi matrahının tespitinde gelirden, kurumlar için kazançtan indirildiğini vurguladı.

Bu indirim sonucu kalan tutarın vergiye tabii olduğu bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Konuyu basit bir örnekle anlatmak gerekirse; 100.000 TL kazancı olan bir kurum, 20.000 TL AFAD’a bağış yaptığında kazancından 20.000TL’yi indirecektir. Kalan 80.000 TL üzerinden %20 oranında hesaplanan 16.000 TL kurumlar vergisi ödeyecektir. Özetle, vazgeçilen vergi tutarı 4.000 TL’dir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.