Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlandı
19 Mayıs 2023 - 16:40
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
Ordu Valiliğince hazırlanan kutlama programı çerçevesinde çelenk sunma töreni Şarkiye mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. yıl dönümü, kutlama programıyla devam etti.
Atatürk Anıtı önündeki alanda yapılan kutlama programına, Vali Tuncay Sonel, 28. Dönem Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak, Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Stajyer Kaymakam Emre Zafer, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Meydan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptı.
Mustafa Genç, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile tarih sahnesine çıkan Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Anadolu’da bin yıldır canıyla kanıyla mücadele veren ve varlığını sürdüren tek bir millet vardır o da Türk Milletidir. Tarihin en şerefli milletinin mirasıdır aziz vatanımız, şehitlerimizin kutsal emanetidir. Bu emaneti son nefesimize kadar muhafaza ederek, gençlerimizle yarınlara taşıyacağız. Bizler devletimizin, milletimizin yolunda, Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel’in himayelerinde ilimizin her köşesindeki gencimize ulaşarak, gençlerimizin geleceğe hazırlanmalarını, aziz vatanımızın bütün varlığını koruyacak, gurur duyulacak gençlerimizi her nesilde yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Program, Fatih Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin Levent Yılmaz yönetiminde hazırladıkları Ordu Yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından, Gençlik Merkezi Üyeleri Bahar Güney’in “Bayrak”, Ensar Öztürk’ün “Fetih Marşı” şiirlerinin okunması ile devam etti.
Programda, Gençlik Merkezi Üyesi Sılanur Kahraman ve Gökhan Aydın “Çalın Davulları”, “Bir Fırtına Tuttu Bizi”, “Mağusa Limanı” türkülerini seslendirdi.
Sportif gösterileri yapmak üzere Mert Can Akçay yönetiminde Judo, Mahmut Altun yönetiminde Jimnastik, Savaş Çakmak yönetiminde Wushu Kungfu, İbrahim Usta yönetiminde Taekwondo, Nesrin Topal yönetiminde Eskrim sporcularının gösterileri ilgiyle izlendi.
Tuncay Sonel, genç sporcuları tebrik ederek, başarılar diledi, günün anısına fotoğraf çektirdi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı akşam 19.30’da Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’ndan başlayıp, İlkadım Anıtı’nda son bulacak “Gençlik Yürüyüşü” ile tamamlanmış olacak.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.