Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MESUDİYE’YE DEV YATIRIM

MESUDİYE’YE DEV YATIRIM
24 Mayıs 2023 - 16:35

 

BAŞKAN GÜLER ÖNCÜLÜĞÜNDE MESUDİYE’DE 1250 DEKAR ARAZİ ÜZERİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK OLAN TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (TDİOSB) ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyareti sırasında talepte bulunduğu ve ziyaretin hemen ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesinin ÇED raporu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

 

Karadeniz Bölgesi’nin mega projesi olarak gösterilen ve Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu üzerinde bulunan Mesudiye’de 1250 dekar arazi üzerinde hayata geçirilecek olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) hayvancılık, et entegre, üretim ve ihracatının yanı sıra istihdamda da önemli bir rol oynayacak.

 

BAŞKAN GÜLER: “2,5 MİLYAR TL’LİK DEV PROJE İLE 1500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

 

Dev proje hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 300 milyon TL’lik kamu yatırımı, 2 milyar TL de özel sektör yatırımıyla 1500 kişiye istihdam sağlayacak 15 bin hayvan kapasiteli tesis için çalışmaların tam gaz devam ettiğini söyledi.

 

Başkan Güler, “Çalışma gayet güzel bir şekilde ilerliyor.  Tarım sanayi entegrasyonunun başarılı örneklerinden birisi olacak tesis 500 kişiye direkt, 1500 kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlayacak. Herkes sanayiden dükkân alır gibi buradan 50 baş hayvanlık birer ikişer hisse alabilecek” diye konuştu.

 

1250 DEKAR ÜZERİNDE KURULACAK

 

Ordu’nun tarım ve hayvancılık merkezi olmasına yönelik olarak geliştirilen proje kapsamında hayvan barınakları, et entegre tesisi, hayvan hastanesi, gübre fabrikası, yem üretim tesisi, soğuk hava deposu, biyogaz tesisi, hayvan pazarı hayata geçirilecek.  1250 dekar üzerinde kurulacak tesis kendi atıklarından elektrik üretecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.