Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

METİP ALANI İÇİN TEDBİRLER ALINIYOR

METİP ALANI İÇİN TEDBİRLER ALINIYOR
07 Haziran 2023 - 14:45

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa Kaymakamı Avni Kula ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Mevsimlik Tarım İşçileri (METİP) alanında incelemelerde bulundu. Vali Tuncay Sonel, mevsimlik tarım işçilerinin şiddetli yağışlardan olumsuz etkilenmemeleri ve daha düzgün bir alana sahip olmaları için tedbirler aldıklarını söyledi.

“DEVLETİMİZ OLARAK BÜTÜN TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapılan inceleme sonrasında yaptığı açıklamada fındık üretimi bakımından Ordu’nun 140 bin ton civarında  fındık üretimiyle birinci sırada olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Bugün İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile birlikte Fatsa’da bulunan METİP alanında incelemelerde bulunduk. Ağustos’un ilk haftası, fındığın toplanması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan yaklaşık 5 bin işçi kardeşimiz geliyor. Mevsimlik tarım işçisi kardeşlerimizin daha düzgün ve yaşanabilir konaklama yerlerine sahip olmaları için devlet olarak bütün tedbirleri alıyoruz. Altınordu, Ünye ve Fatsa’daki METİP alanlarını, kıymetli Kaymakam arkadaşlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte güzelleştiriyoruz. Bugün de bunun için Fatsa’dayız. İnşallah gelecek tarım işçilerimize bu alanı yakışır bir şekilde düzenleyip Ağustos ayı boyunca misafir edeceğiz. İşçilerin çocukları da aileleriyle birlikte geliyor. Çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz ve İslamdağ mahallemizdeki okulumuzda eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri ve öğrenimlerini güzel bir şekilde sürdürebilecekleri mekanlar oluşturuyoruz.” dedi.

“TÜM KURUMLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Devletin tüm imkanlarıyla ve tüm kurumlarla koordineli bir şekilde su baskınlarına karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Doğal afetler konusunda her kurumun üzerine düşen görevi yerine getirmek için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımıza hassasiyetleri için teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.