Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA ORTA BÜYÜK CAMİ AVLUSU

FATSA ORTA BÜYÜK CAMİ AVLUSU
11 Ekim 2023 - 16:05
Gazetemiz yazarı Haluk Ekiz’in yazısı
Şehrin merkezinde olan bu Camimiz, bilhassa Cenaze ve Cuma namazları için çok yoğun oluyor.
Vakit namazları açısından da diğer camilere göre daha kalabalık bir cemaati oluşuyor.
Ayrıca, avlusunun büyüklüğü nedeniyle, vakit namazlarını beklerken sohbet muhabbet eden, emekli, yaşlı insanların da mekanı oluyor.
Geçtiğimiz aylarda Fatsa Belediyesi, Orta Büyük Cami avlusunda bir tadilat projesini hayata geçirdi.
Cami avlusu, yeniden dizayn edildi. Eski şadırvan sökülüp yeni haliyle biraz daha kenara çekilerek cemaat alanı genişletildi.
Cenazeler için musalla taşları artırılarak aynı anda üç Cenaze namazı kılınabiliyor.
Cami duvar diplerine ve avlu çevresine oturma bankları konularak gerek namaz vaktini bekleyen, gerekse sohbet eden insanlara ağaçlar altında huzurla oturabilecekleri bir ortam oluşturulmuş.
Bunun yanında dikkatimizi çeken, avlu zeminine, cemaatin kalabalığı hesap edilerek, kıble yönüne ve saf düzenine kolaylık sağlayacak şekilde siyah boyalarla çizimler yapılmış.
Yani kalabalık bir Cuma veya Cenaze namazı öncesinde, Caminin içinin dolu olmasıyla insanların dışarıda namaza durmasına yardımcı olunmak istenmiş.
Ve gelelim en önemli hizmete!
Akşam saatlerinden sonra, Camilerin abdesthane ve bilhassa tuvaletleri kilitlendiğinden insanların tuvalet ihtiyacını giderme konusu büyük sorun oluyordu.
Ayrıca, zamanının çoğunu namaz vaktini beklerken Cami önünde geçiren cemaatten bazıları, gündüz tuvaletlerin ücretli olmasıyla, maddi yönden de şikayet ediyorlardı.
Fatsa Belediyesi bu konuya da duyarsız kalmadı. Caminin altına çok büyük bir tuvalet ve abdest alma yeri yapıldı.
İçeride Belediyeye ait bir temizlik görevlisi sürekli olarak ortamı temizliyor. El sabunları takip ediliyor. Hatta duvara el kurulama için bile sensörlü düzenek takılmış.
Ve ÜCRET KALDIRILMIŞ.
Bilhassa tuvaletlerin ücretsiz oluşu vatandaşlardan tam not almış.
Bize de Fatsalılar, Fatsada yaşayanlar ve burayı kullananlar adına emeği geçenlere teşekkür etmek kalıyor.
Herkese Selam,
Herkese Saygı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.