Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA SAKLI KALMIŞ TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK…

FATSA’DA SAKLI KALMIŞ TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK…
18 Ekim 2023 - 10:20
Fatsa Belediye Başkanı Başkanı ibrahim Etem Kibar sosyal medya hesabından paylaştı.
Başkan Kibar paylaşımında, “Fatsa’mız zengin tarihi geçmişi ve barındırdıkları sayısız tarihi eser ve yapılarla, birçok uygarlığa beşiklik yapmış kadim bir şehirdir. İl Kültür Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde geçen yıl Kurtuluş Mahallemizde yapmış olduğumuz yol çalışmaları esnasında M.Ö. 2. Yüzyıl antik döneme ait 1. Lahit mezarın içerisinden insan kemik kalıntıları ile bir takım ziynet eşyaları ve gözyaşı şişeleri açığa çıkarmıştık. Yine aynı şekilde Müze yetkililerimiz ve arkeologlarımızın yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde 2. Lahit mezar da gün yüzüne çıkarılmıştı.
Fatsa’mızın önemli turizm destinasyonlarından olacak olan Kurtuluş Manastırında arkeolojik kazı çalışmaları yeniden başladı. Kısa süre içerisinde Cıngırt Kayasında da kazıya başlayacağız. Yapılacak olan kapsamlı çalışmalar ile gizli kalmış tarihi gün yüzüne çıkararak Fatsa’mızı tarih turizminde de öncü bir şehir yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.