Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DÜNYAYA KARA LAHANA MESAJI

DÜNYAYA KARA LAHANA MESAJI
16 Aralık 2023 - 16:48

 

Dünya’da ulusal yayınlanan bir dergide Karadeniz Bölgesinin leziz yemeği Kara Lahananın en kötü yedinci yemek olarak seçilmesine tepkiler devam ederken buna en güzel cevap Fatsa Belediyesi’nden geldi. Plevne Meydanında düzenlenen Kara Lahana çorbası ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Fatsalı vatandaşlar ulusal derginin haberine inat Kara Lahana Yemeğinin dünyanın en kötü 7.yemeği değil dünyanın 7.harikası olduğunu söylediler. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kaymakam Avni Kula, Ak Parti İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Tarım Müdürü Vedat Aydoğan Kara Lahana Çorbasını vatandaşlara bizzat ikram ettiler. Havanın yağmurlu ve soğuk olmasına rağmen vatandaşlar Kara Lahana çorbası için uzun kuyruklar oluşturdu.
“KARA LAHANA BİZİM SOFRAMIZIN ÖNEMLİ BİR LEZZETİ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Kara Lahana Çorbası İkramı sırasında yaptığı açıklamada, “Yöresel lezzetimiz kara lahana çorbamıza destek amaçlı düzenlemiş olduğumuz bu ikramımızda vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgi bizleri fazlasıyla memnun etti. Bugün sadece burada bir ikram değil yöresel bir mirasımıza nedenli hassasiyet gösterdiğimizi nedenle sahip çıktığımızı görüyoruz. Sadece sosyal medya çağrısına hemşerilerimizin yoğun ilgisi ve aynı zamanda Kara Lahananın sofralarımızda ne denli önemli bir lezzet olduğunu tepkisel anlamda gösteriliyor olması bizleri de fazlasıyla gururlandırdı. Dünya genelinde gerçekleştirilen bir lezzet dergisinin Kara Lahana Pancar çorbamızı 100 lezzet içerisinde 93. sırada değerlendirmesi bizleri tabii özellikle pancar çorbası konuşulduğunda kırmızı çizgimiz noktasında tepki vermemize sebebiyet verdi.” dedi.

“SOSYAL TESİLERİMİZDE ÖZENLE HAZIRLADIK”

Bugün biz de bu tepkiye Fatsa Belediyesi olarak kendi sosyal tesislerimizde özenle hazırlanan Kara Lahana Çorbamızı ikram ettik diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kibar, “Fatsa’mız da bugün pancar bulamadığımız için 2 bin kişilik hazırlayabildik ve hemşehrilerimizle buluşturduk. Burada sadece bir pancar ikramı değil, kültürümüze atalarımızdan dedelerimizden gelen damak tadımıza sahip çıktığımızın bir göstergesidir. Ben bu güzel organizasyona ilgi gösterilen tüm hemşerilerimize özellikle teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyorum. İnşallah bugün bir milat olacak. Yılın anlamlı olan günlerinden bir tanesinde soğuk bir havada ki Kara Lahana pancarı özellikle soğuk havalarda çok lezzetli oluyor. Bu yıl ilkini düzenlemiş olalım ve bundan sonra yılın bir günü Kara Lahana günü olarak ilan etmiş olalım. Sadece Fatsa’mız da değil Ordu’muzun dört bir tarafında, Karadenizimizin dört bir tarafında atalarımızdan dedelerimizden bu önemli lezzeti yaşatma ve geliştirme noktasında hepimiz üzerimize düşeni fazlasıyla yapalım.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.