Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“Atatürk’ü Anlamak”

“Atatürk’ü Anlamak”
Haydar Melek( haydarmelek52@gmail.com )
12 Kasım 2021 - 22:02

“Sadece adına ya da büstüne saygı göstermek değildir Atatürk’ü anlamak.
Tüm cihan ülkeleri pay etmişken Anadolu coğrafyasını, “bir etti” 72 milleti, defetti düşman birliklerini.
Emperyalizmin karşısında dimdik durdu ve silah arkadaşları ile birlikte , dört bir yandan gelen İngiliz’i, Yunan’ı, Fransız’ı ve daha nicelerini denize döktü. Dediği gibi “geldikleri gibi gittiler” uzun süre gelmemesiye!
57 yıllık bir yaşam. Çocukluğu döneminden geriye kalan tüm ömrünü Türk milletine adamış, kimine göre bir dahi, kimilerine göre sıradan bir insan!
Anadolu’yu karış karış gezmiş millî mücadele için, bu yurdun her bir ferdini asker etmiş 15’inden 75’ine…
Anadolu için çizilen haritayı yırtıp atıp Misakı Milli sınırlarımızı yani bugün üzerinde tatil yaptığımız, tarihî turistik geziler yaptığımız, tüm yurdu bizlere Lozan ile armağan etti.
Aslında bu yazdıklarımı hepimiz çok iyi biliyoruz.
Biliyoruz da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aklı sıra itibarsızlaştırmaya çalışanları gördükçe ve televizyonlarda izledikçe sinirleniyorum.
Nedir kardeşim bu adamdan alıp veremediğiniz?
Savaşta Yunan, İngiliz, Rum, İtalya, vb. ülkeler ile savaş vermişiz, siz neden sevmiyorsunuz?
Hadi onlar sevmez haklı; yenilgiye uğradı, askerleri öldü, bölüştüğü toprakları alamadı, siz neyi kaybettiniz?
Ya da ters bir soru ile, kimin neferisiniz?
Bu ülkede hakaret davası son yıllarda ayyuka çıktı. Evet doğru değil birine hakaret etmek, onaylamıyorum kime yapılırsa yapılsın. Ancak bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler neden göz ardı edilmekte?
Kim neden göz yumuyor bu saldırılara? Kimden güç alınıyor?
Tüm dünya diyor ki,
Mustafa Kemal Atatürk büyük bir liderdi, keşke bizim de böyle bir liderimiz olsaydı. Hatta bazı ülkeler diyor ki, bizim de bir Atatürkümüz olsaydı bugün bu durumda olmazdık.
Daha ne söyleyeyim ben size. Şimdi çıkıp birileri diyecek,
Kardeşim neden ilahlaştıyorsunuz tek başına mı yaptı bunları? Bizim hiç böyle bir çabamız olmadı o sizin hüsnü kuruntunuz.
Siz önce kendinize bakın!
Biz onun fikirlerine saygı duyarız ve bize bu cennet vatanı armağan ettiği için ona müteşekkiriz.
Evet kimse tek başına kurmadı lakin lidersiz bir ordu sadece savaşır. Atatürk gibi bir lideriniz varsa savaş kazanırsınız.
Son nefesinde “ve aleykümselam” diyen bir adama dinsiz diyenlere de sözüm var elbet,
Siz dini, siyasi emeklerinize alet ededurun, o dini vicdanlara bırakıp üstüne birde Diyanet İşleri Başkanlığı kurarak temiz bırakmıştır, cebinden para verip anlayasınız diye tefsir ettirmiştir.
Son söz;
Sağlığı yerinde olmamasına rağmen savaş meydanlarında komutanlık eden, bu güzelim memleketi bizlere yeniden yurt ettiren ve üstüne tüm emperyalist güçlere rağmen dünyaya Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83 yılında saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.