Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BÜYÜKŞEHİR ONLARI UNUTMADI, DEPREMDEN ETKİLENEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA ULAŞTIRILIYOR

BÜYÜKŞEHİR ONLARI UNUTMADI, DEPREMDEN ETKİLENEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA ULAŞTIRILIYOR
25 Şubat 2023 - 11:40

Ordu Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen çölyak hastalarını unutmadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından özenle hazırlanan glütensiz gıda kolileri depremzedelere ulaştırıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tüm ekipleri ile birlikte deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor. Tüm alanlarda çalışma yürüten ekipler, depremzedelerin yiyecek içecek ihtiyacının giderilmesinde de önemli koordinasyon süreci yönetiyor.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN GLÜTENSİZ GIDALAR HAZIRLANDI

Herkesi düşünerek hareket eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede depremden etkilenen özel yiyeceklere ihtiyaç duyan çölyak hastalarını da unutmuyor. Glütensiz yiyeceklerle beslenmek zorunda olan depremzedeler için çalışma yapan ekipler, glütensiz ürünlerden oluşan gıda kolilerini kendilerine ulaştırıyor.
ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalık olan çölyak, genellikle 1 yaşından sonra glüten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ortaya çıkıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.