Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Engeli Olan Gençlerimizin Askerlik Mutluluğu

Engeli Olan Gençlerimizin Askerlik Mutluluğu
17 Mayıs 2023 - 12:29

Vali Tuncay Sonel, İl Jandarma Komutanlığı’nda Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engeli olan vatandaşlarımız için düzenlenen “2023 Yılı Temsili Askerlik Uygulaması ve And İçme  Töreni”ne katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirilen törene, Vali Tuncay Sonel, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Meydan, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutanı Üsteğmen Semih Gümrükçü, Hava Radar Kıta Komutanı Hv. P. Üsteğmen Ergün Çamoğlu, jandarma komutanlığı personeli, engeli olan vatandaşlarımızın yakınları katıldı.

Engeli olan ve silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşların, bu hak ve ödevlerini temsili olarak yerine getirebilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri’nce gerçekleştirilen uygulamada, engeli olan asker adayları, kışlalarına teslim olup 1 günlük temsili askerlik uygulaması sonucunda yeminlerini ederek, temsili terhis belgelerini aldı.

Askeri üniformalarını giyen engeli olan vatandaşlarımız, temsili yemin töreni öncesinde komutanlarından uygun adım yürüme, selam verme gibi eğitimler aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, 41 engeli olan asker adayının bir günlük temsili askerlik uygulaması sonucunda yeminlerini ederek, hayallerini gerçekleştirdiği programda bir konuşma yapan  Vali Tuncay Sonel, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Arif Çetin paşamızın sizlere selamını iletiyorum. Jandarmamız, polisimiz, askerimiz, korucularımız yurt dışında, yurt içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahramanlıklar gerçekleştiriyorlar. Yıllar öncesinde Hakkari’de, Tunceli’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da terör olayları varken şimdi oralar huzur şehri, turizm şehirleri oldu” diye konuştu.

Vali Sonel, ”Dünyanın dört bir yanında askerimiz barışı sağlamak için görevi başında. Öncelikle bu toprakları Vatan yapan ecdadımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını bu vatana hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bu tören vesilesiyle rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığının  engeli olan bireylere yönelik güzel bir etkinlik yaptığını dile getiren Vali Sonel, “Çok değerli İl Jandarma Komutanımız ve ekibi çok güzel bir program hazırlamışlar. JÖH’lerimizle, PÖH’lerimizle ülkede tarih yazıldı. Hakları ödenmez. Onun için bir kez daha bu kahramanlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin, her daim onların yanında olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmasında engeli olan evlatlarımıza ve ailelerine de seslenen Vali Tuncay Sonel, “Devletimizin şefkatini, sıcaklığını, güler yüzünü, merhametini yılın belirli gün ve haftalarında değil, yılın her günü ‘Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün’ diyerek, göstermeye gayret ediyoruz. Devletimizin bütün kurumları sizin yanınızda. Sizlere kapımız her daim açıktır. Evlatlarımızın yemin merasiminde, bayrak geçişinde gurur duyduk. Bu tören, evlatlarımızın hayatlarında güzel bir anı olarak kalacak. Sizlere ve  kahramanlarımıza en derin sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, yürekten saygıyla selamlıyorum Rabbim, yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Birliğimizi,  dirliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin” diyerek, konuşmasını tamamladı.

İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz ise yaptığı konuşmada, “Askerlik her gencin yapması gereken bir görevdir. Sizlere kısa da olsa askerlik görevini yaptırmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı ordumuzun şerefli birer neferi olarak aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Diğer vatan evlatları gibi şanlı bayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini ettiniz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz milletimize, ailelerinize  ve sizlere hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Programda temsili askerlik yapan erler adına Jandarma Er Resul Burgaç’ın konuşmasının ardından and içme töreni yapıldı.

Bir gün temsili askerlik görevini ifa edenlerin terhis belgesi ve hediyeleri, Vali Tuncay Sonel  tarafından verildi. Engeli olan askerlerin künye ve belgelerini almalarının ardından tören geçişi yapıldı.

Vali Tuncay Sonel, daha sonra Jandarmanın görevde kullandıkları araç, gereçler ve  İçişleri Bakanlığınca 2018 yılında uygulamaya konulan Kadın Destek Uygulaması (KADES),kapsamında  İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde oluşturulan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Büroları vasıtasıyla yürütülen eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin tanıtıldığı  standları gezerek bilgi aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.