Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Ünye Çınarsuyu’nda Psikososyal Destek Merkezi Açılacak

Ünye Çınarsuyu’nda Psikososyal Destek Merkezi Açılacak
19 Mayıs 2023 - 18:34
Vali Tuncay Sonel, Ünye Çınarsuyu Tabiat Parkı’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kurulması kararlaştırılan Psikososyal Destek Merkezi’nin tanıtım programına katıldı.
Çınarsuyu Tabiat Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programda, Vali Tuncay Sonel, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yunus Özdaş, Orkent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen hazır bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Orkent A.Ş, Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü ve Beni Hafife Alma Platformu arasında imzalanan “Cansuyu Çınarsuyu Psikososyal Destek Kampı” projesi tanıtımında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muzun güzel ilçesi Ünye’mizde, böyle özel ve güzel bir günde emek verilerek yapılan bu tesisin, çocuklarımıza, gençlerimize, Ünye’mize, Ordu’muza ve ülkemize güzellikler getirmesini rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Vali Sonel, ”6 Şubat’ta 11 ilimizi etkileyen asrın felaketini yaşadık. İlk gün itibariyle Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ordu’muzun 19 ilçesi, aziz milletimizin her bir ferdi, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde deprem bölgesine gidildi. Adıyaman’da, Ticaret Bakanımız ve Ulaştırma Altyapı Bakanımız, devletimizle, milletimizle el ele, Adıyamanlı kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ettik. Yine şehrimizden ve bölgemizden depremde zarar gören diğer illerimize arkadaşlarımız gittiler. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize de bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
Vali Sonel, ”Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Ordulularla kocaman bir aileyiz” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlimiz, Milli Eğitim Bakanımızın katılmasıyla daha da güçlü hale geldi. Kısa sürede başta eğitim olmak üzere birçok alanda çok ciddi ve fark yaratan yatırımlar alındı. Yapılan her şey yöremize yapılıyor. Çocuklarımızdan, gençlerimize, ilimize, ilçelerimize, memleketimizin her köşesine kim bir çivi çakıyorsa Allah ondan razı olsun. Burada çalışan işçisinden mühendisine kadar tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemizi, Aile Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü personelimizi, tüm ekibi, emeği geçen herkesi kutluyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Psikososyal Destek Merkezi’nin tanıtım programında bulunmaktan keyif aldığını söyleyen Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak,
“Deprem Koordinasyon Merkezinde ve kamu kurumlarında bir koordinasyon yapıldı. Ben de orada bilfiil bulundum. Sayın Valimiz biraz önce ifade etti. Onlar doğrudan o felaketi, bölgede yaşadılar, hissettiler. İlk andan itibaren bu psikososyal desteğin ne kadar zorunlu olduğu ortaya çıktı. Orada onu çok rahat bir şekilde görme fırsatı oldu” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, “Dünyanın sayılı depremlerinden bir tanesi ülkemizde oldu ve devletimizin güçlü elleriyle bu halloldu. Şimdi, güzel Ünye’mizin Çınarsuyu Tabiat Parkı’nı da psikososyal destek merkezi kuruyoruz. Bizim aynı zamanda kardeş şehrimiz olan Adıyaman’dan gelecek olan genç kardeşlerimiz, aynı zamanda travmayla karşılaşan yetişkinler burada terapi görecekler. Burası bu bakımdan örnek bir çalışma oldu” derken, Orkent A.Ş yönetim kurulu başkanı Nihat Şen ise, Dünyada ve Türkiye’de ilk olan bu projeyle gönüllü bireyler ve aileler ile psikososyal destek alacak çocukların ve vatandaşların etkileşimini sağlamak olduğunu, aynı zamanda çocuklara verilecek eğitim ve aktivite desteğiyle çocukları doğal yaşam alanı içinde hayata hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Orkent A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen, Beni Hafife Alma Derneği Eğitim Platformu Başkan Yardımcısı Erkan Gürkan tarafından Psikososyal Destek Merkezi’nin protokolü imzalandı. İçerisinde bungalov kır evleri, düğün salonu, restoran, kafe, kamp alanları bulunan tesis bakım onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla kapılarını ilk olarak depremzede refakatsiz çocuklar ve depremden etkilenen ailelere açacak.
6-18 yaş arası çocukların ve yetişkinlerin yerleştirileceği Çınarsuyu Tabiat Parkı, “Cansuyu Çınarsuyu Psikososyal Destek Kampı” projesi kapsamında depremzede refakatsiz çocuklar ve depremden etkilenen ailelere rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.