Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Vali Sonel’in İş Dünyasına Ziyaretleri Sürüyor

Vali Sonel’in İş Dünyasına Ziyaretleri Sürüyor
13 Haziran 2023 - 14:12
Vali Tuncay Sonel, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine, gelişmesine ve istihdamına katkı sunan işletmeleri ziyaretlerini sürdürüyor.
Ünye ilçe ziyareti kapsamında, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret eden Vali Sonel, beraberinde İlçe Kaymakamı Ayhan Aşık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile ilk ziyaretini Ünye Limanı içerisinde faaliyet gösteren 245 kişiye istihdam sağlayan Bulutlar Gemi Tersanesine gerçekleştirdi.
Burada tersane sahibi Mustafa Bulut, yönetim kurulu başkanı Yaşar Şanlıtürk tarafından karşılanan Vali Tuncay Sonel, tersane içerisinde incelemelerde bulunarak, çalışanlara kolaylıklar diledi.
Daha sonra beraberindekilerle Bulutlar Gemi Tersanesinin ofisine geçen Vali Sonel, işletme müdürü Şerif Şanlıtürk’ten üretim ve istihdam konusunda bilgi aldı.
“Ülke ekonomisine katkıda bulunan, ülke için hayırlı işler yapan herkes başımızın tacı” diyen Vali Sonel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazetede yayımlanan Ordu’nun ticaretine ekonomik gelişimine katkı sağlayacak Ordu Serbest Bölgesinin, istihdamı artıracağını ifade etti.
Kararın yayımlanmasında Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer’in büyük ermek verdiğini hatırlatan Vali Tuncay Sonel, özelikle bölgemizde ihracatın büyümesi için son derece önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
Vali Sonel, Bulutlar Gemi Tersanesinin sahibine ve çalışanlarına başarı dileklerinde bulundu.
İkinci ziyaretini, Ünye Madencilik İşletmesine gerçekleştiren Vali Tuncay Sonel, burada İşletme Genel Müdürü Ali Tarık Tecer ile Genel Müdür Yardımcısı Işık Öykü Ünal tarafından karşılandı.
20 milyon ton ispatlanmış, ilave muhtemel olarak ise 45 milyonu bulan rezervleri ile Türkiye’nin en büyük beyaz bentonit rezervlerinden bir tanesine sahip, aynı zamanda Almanya, İspanya, İngiltere, Portekiz, Fransa, İtalya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Ukrayna, Polonya, Malta, Mısır, Cezayir, Tunus, İsrail, Suudi Arabistan Krallığı, Irak, Lübnan, Fas, Libya, Hindistan, BAE, Pakistan, Endonezya, Güney Kore, Japonya, Çin, Malezya, Bangladeş, Vietnam, Şili, Kolombiya, ABD, Yeni Zelanda vb. gibi birçok ülkeye hem bentonit hem de kedi kumu ihracatı yapan Ünye Madencilik İşletmesinin çalışmaları hakkında Genel Müdür Ali Tarık Tecer’den bilgi alan Vali Tuncay Sonel daha sonra, Kaymakam Ayhan Aşık ile birlikte üretim tesisini gezdi, çalışanlara kolaylıklar diledi.
Vali Tuncay Sonel, buradaki ziyaretinin ardından, doğa bilimci kişiliği ile tanınan Ünye Gölevi mahallesinde ikamet eden Orhun Güven’i ziyaret etti.
Çiftçi Orhun Güven, kendine ait arazide yaptığı tarımsal faaliyetler hakkında Vali Tuncay Sonel’e bilgilendirmede bulundu.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.