Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ENVER YILMAZ:”OYLARIMIZI ÇALDILAR”

ENVER YILMAZ:”OYLARIMIZI ÇALDILAR”
04 Nisan 2024 - 14:32
Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, Ordu’da birçok sandıkta usulsüzlükler ve haksızlıklar yaşandığı iddia etti.
Yılmaz; “Ordu’da birçok sandıkta usulsüzlükler ve haksızlıklar yaşandığını iddia etti. Hukuk ve etik normlara bağlı olarak yarışmış ve kazanmış olan belediye başkanları ve genel yöneticilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. 2240 sandıkta toplam 455 sandığa yönelik itirazlarımızı bugün saat 3 itibarıyla gerçekleştirdik. 19 ilçemizin tamamında itirazlarımızı YSK’lara ve hakimliklerimize başvurma süreciyle tamamladık.
Bir sandıkta ortalama 250 seçmenimizin olduğunu hesapladığımızda, toplam 114 bin seçmenin iradesini ortaya koyacak doğru sonucun alınması için itirazlarımızı yaptık. Bu dilekçeyle birlikte elimizdeki delillerle yaptığımız itirazların seçim kurulu tarafından özellikle ve öncelikle ciddiye alınacağına inanıyorum. Buna yönelik konu başlıklarımızı değerli basın mensuplarıyla paylaşarak tüm ülkenin gündemine taşımak istiyorum. Özellikle beş ilçede tam bir hukuk garabeti yaşandığını ve resmen sandıkta bir gasp oluşturulduğunu belirtmek istiyorum. Bu gaspa karşı delillerimizle hukuki sürecimizi mahkemelere ve YSK’ya, seçim kurullarımıza bildiriyoruz. Bu çerçevede, özellikle evraklarla birlikte göstermek istiyorum ki, 14.15’te açıklanmış bir tutanak, 16.00’dan önce açılamaz. 133 oy başka bir partiye, Enver Yılmaz ve İYİ Parti’ye ise 0 oy verilmiş. Halbuki Çetele’de, bizim almış olduğumuz oyun yazdığı halde, 49 tutanakta yansıtılmamış, birleştirilmiş bir şekilde tutulmuş. Biliyorsunuz, tek zarfa ilçe meclisi, belediye başkanı ve ilçe belediye başkanı oyları konuluyor. Büyükşehir tutanaklarında hiç oy çıkmadığı belirtilmiş. Ancak bu, ilçe belediye seçimlerinde ve meclis üyeliklerindeki evrakların ihmal edilerek büyükşehir tutanaklarına yansıtılmamak için yapılmış bir girişimdir. 201 geçerli oyun 51’i, 39’u ve 43’ü geçersiz sayılmış; 237 oyun 141’i geçersiz sayılmış. Bunun yanında, sadece iki imzalı bir tutanak varken, bu hesap dört imza gerektirdiğini ve eksik imzalı tutanakların geçersiz olacağını söylüyor.” dedi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.