Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Sigorta’da Zirveye Doğru Yürüyor

Sigorta’da Zirveye Doğru Yürüyor
03 Haziran 2019 - 13:28

Her sayımızda esnaflarımıza yer vermeye gayret ediyoruz. Bu sayımızda “Sigorta” denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Saliha YILMAZ ile bir röportaj gerçekleştirdik.

2006 yılında sigortacılık sektörüne giren Saliha Yılmaz, 2010 yılında kendi ofisini açarak Fatsa’da Yılmaz Sigorta adıyla hizmet vermeye başladı. Bugün 2 bine ulaşan kurumsal ve bireysel müşterisiyle Fatsa’da adından söz ettiren Yılmaz, düzenli olarak büyüdüklerini ve bu büyümenin önümüzdeki yıllarda başka merkezlerde ofis açmak için kendilerini motive ettiğini belirtiyor. Yılmaz, “Yılmaz Sigorta olarak kısa sürede 2.500 bine varan kurumsal ve bireysel müşterimiz oldu. Yıllık ciromuz 800 bin TL’yi aşıyor. Şuan için burada 3 kişi ile Fatsa halkına hizmet veriyoruz ve yakın bir zamanda başka merkezlerde de ofis açacağız” dedi.

DMŞ: Sigorta acentesi olmaya nasıl karar verdiniz?
SY: Sigorta sektörüyle 2006 yılında iyi bir acente ile işe başlayarak tanıştım. Emeklilik ve hayat branşında satış yapıyordum. Daha sonra rota elementler olarak devam ettim. 2010 yılında da Yılmaz Sigorta adını verdiğim ofisimi açtım. Yılmaz Sigorta olarak müşteri memnuniyetini ilk planda tutan, elementler, sağlık ve emeklilik branşlarında hizmet veren bir şirketiz. Müşterilerimizle yüz yüze iletişime önem veriyoruz. Onlarla dost olmayı ilke edinen, sadece satış, tahsilat ve hasar anında değil müşterinin her zaman yanında olmaya önem veriyoruz. Bizim için böyle bir vizyona sahip olan şirket, kazan şirkettir.

DMŞ: Acenteler kaç tane sigorta şirketi ile çalışmalı? Acentenizin başarısında şirketlerin etkisi nedir?
SY: Sigorta tüketicileri zamanla acenteyi birden fazla şirketle çalışmaya yönlendiriyor. Eskiden müşteriler sadece acenteye güveniyordu ve bütün sigorta işini onunla yapıyordu. Şimdilerde ise kredilerden dolayı bankaların da devreye girmesiyle birlikte tüketiciler birkaç sigorta şirketinden fiyat almaya başladı. Şirketlerin fiyat politikaları da çok değişken, bu nedenle acenteler müşteriyi tutmak için alternatif poliçeler sunmak zorunda kalıyor. Müşteriler en azında muadil ürünlerde farklı firmaların fiyatlarını görmek istiyor. Bir sigorta şirketi piyasaya kendini ne kadar iyi tanıtırsa, acentelerinin de o kadar başarılı olabileceğini düşünüyorum.

DMŞ: Tüketiciler Sigorta Poliçesi satın alırken önceliği nedir ?
SY: Tüketicilerin sigorta bilinci zamanla gelişmeye başladı. İlk olarak fiyata bakıyorlar, ancak poliçe içeriklerini inceleyerek fiyat değerlendirmesi de yapıyorlar. Ancak tüketicileri istikrarlı olan sigorta şirketiyle çalışmaya yönlendirmek gerekiyor. Tüketicilere sigorta danışmanlığı hizmeti verirseniz sadakatlerini kazanabilirsiniz.

DMŞ: Sigorta bilincini arttırmak için neler yapılması gerekiyor?
SY: 2009 yılında yaşanan ekonomik krizler en çok kurumsal müşteriler açısından etkilendik. Birçoğu poliçelerini yenilemedi ya da iptal etti. Sigortanın anlamı, insanların üzerinde ki riski 1 yıl boyunca başka birisine satmasıdır. Bu bilinç doğru oturduğu zaman sigorta insanların hayatında vazgeçilmez olacak. Sigorta şirketlerinin de bu konuda daha fazla reklam kampanyası yapması gerekiyor. Ülkemizde Avrupa ve Amerika da olduğu gibi sigortaları birlikte kullanılabilir olması gerekiyor.

DMŞ: Mesleğinizin en önemli noktaları nelerdir ?
SY: Sigortacılıkta müşteri memnuniyeti her zaman önde gelir. Bir sigorta şirketinin gelişmesi, büyümesi müşteri memnuniyeti önemli bir etkendir. Biz müşteriye bir mal veya eşya satmıyoruz. Biz hizmet satıyoruz. Sigortacılıkta müşteri memnuniyeti genellikle hasar anında ortaya çıkar. Oysa sigortacılıkta iyi hizmet verebilmek, sadece belirli bir anda değil poliçe süresi boyunca her an iyi hizmet verebilmeyi gerektirir.

* RÖPORTAJ: D. MEHMET ŞAHİN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.