Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA MİNİKLER MEYDANLARA İNDİ

FATSA’DA MİNİKLER MEYDANLARA İNDİ
17 Aralık 2018 - 20:34

İlçemizde öğretmenlerinin değişmesine tepki gösteren birinci sınıf öğrencileri ilçenin merkezinde kazan kaldırdılar. Birinci sınıf öğrencileri ellerinde pankartları öğretmenlerine yeniden kavuşmak için basın açıklaması yaptılar.

Minik öğrenciler “İtirazım Var”, “Bana Bu Haksızlığı Yapma”, “Sesimi Duyan Var mı”, “Sevdim Seni Bir Kere, “Dere Geçilirken At Değiştirilmez” yazılı pankartlar açarak duruma tepki gösterdiler.

“ÇOCUKLARIMIZIN KENDİLERİNİ GÜVENDE VE MUTLU HİSSEDEREK EĞİTİM HAYATINA DEVAM ETMELERİNİ İSTİYORUZ.”

Basın açıklamasında öğrenciler ve veliler adına konuşan Av. Ayça Odabaş, eğitimin öncelikli amacının topluma iyi, faydalı, geleceği inşa etmeye talip bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, “Tüm bu hedeflerin başladığı yer aileden sonra İlkokullarımızdır. Bizler çocuklarımızın kendilerini güvende ve mutlu bir ortamda hissederek eğitim hayatına devam etmelerini istiyoruz. Çünkü eğitimlerine ne kadar istekli devam ederlerse güzel davranışların alışkanlıklara dönüşmesinde bir adım daha atmış olacaklar. Bizler çocuklarımızın kendilerini güvende ve mutlu bir ortamda hissederek eğitim hayatına devam etmelerini istiyoruz.” dedi.

“DÖNEM ORTASINDA ÖĞRETMEN YER DEĞİŞİKLİKLERİ ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİNİ YIPRATMIŞTIR”

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ikili eğitim yapan Dumlupınar ilkokulunun yeterli altyapı ve koşullar oluşturulmadan tam gün eğitime geçtiğini ifade eden Odabaş, “Bu okuldaki öğrenciler diğer sınıflara üçer beşer dağıtılarak mevcutları 45lere ulaşan sınıflar oluştu. 15 öğretmen norm fazlası oluşması sebebiyle açığa alındı. İlçe milli eğitim müdürlüğü ve okul yöneticileri atama takviminin aralıkta olacağını bildikleri halde keyfi uygulamalar ile ilçedeki okullara puan üstünlüğü ve talepler gözetilmeden 1. Sınıf öğretmeni olarak eylül ayında eğitime başlatıldılar. Biliyoruz ki her çocuk ilkokulda tanıdığı ilk öğretmenini *bir anne * bir baba gibi sever ve bağlanır. Dönem ortasında eğitim için önceliği olmayan nedenlerle yapılan öğretmen yer değişiklikleri çocuklarımızın psikolojisini ve heveslerini yıpratmıştır. Alınan bu kararları vicdani de bulmuyoruz, pedagojik olarak ta yanlış buluyoruz.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM YILI ORTASINDA BAĞLANDIKLARI ÖĞRETMENLERİNDEN KOPARILMASIN”

Veliler olarak enerjilerini çocuklarının gelişimi için harcayacakken, alınan bu yanlış kararın sonuçlarını tedavi etmekle harcadıklarını vurgulayan Av. Ayça Odabaş, “Her işte olduğu gibi eğitimde de başarıda süreklilik esaslıdır. Hangi amaçla İlkokul 1.sınıf öğretmenleri eğitim yılı ortasında değiştiriliyorsa, bizler bu yanlış karardan dönülmesini yöneticilerden talep ediyoruz. Öğrencilerimizin yıpranan psikolojilerinin yanı sıra , bir ekip, bir aile gibi beraber yürüdüğümüz öğretmenlerin gündemlerinde sadece çocuklar ve mesleki öncelikleri olmalıyken, belirsizlikler onları da yıpratmaktadır. Fotoğrafa baktığımız zaman; *Veli mutsuz, *Öğrenci mutsuz ve tedirgin, *Öğretmen mutsuz. İlk sorumuz; Mutlu olan var mı? İkinci sorumuz; Böyle bir zeminde nasıl bir temel eğitim hedefleniyor? Beklenti değil, irca makamında bulunan değerli yöneticilerimiz; *Makam sizde, *Yetki sizde… Ancak o görevi bizim çocuklarımızın menfaatleri için en doğru kararları almak üzere icra edemiyorsunuz. Amacımız ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinin eğitim yılı ortasında bağlandıkları öğretmenlerinin onlardan koparılmamalarıdır.” şeklinde konuştu. HABER-MUHARREM GÖÇ

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.