Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Hilal Cimnastik Kulübü, Eğitimlerine Başladı

Hilal Cimnastik Kulübü, Eğitimlerine Başladı
18 Şubat 2019 - 15:37

5 yıl önce Beden Öğretmenliği bölümünden mezun olan ve uzun süre Bursa’da antrenörlük yapan Hilal Taze, Fatsa’da cimnastik alanında büyük eksiklik olduğunun altını çizdi ve Eşi Oktay Taze ile Fatsa’da bu eksiği kapatmak istediklerini belirtti.
Geçtiğimiz haftalarda hizmete başlayan ve kısa sürede hem çocukların hem de velilerin ilgisi çekerek olumlu yönde çalışmalara imza atan Hilal Cimnastik Kulübü işletmecisi ve antrenörü Hilal Taze kısa zaman sonra kadınlara yönelik sportif çalışmaların da başlayacağını duyurdu.
Şuanda 3-13 yaş arası çocuklara cimnastik eğitimi verdiklerini söyleyen Hilal Taze; “Yeni açılmamıza rağmen bizlere yapılan geri dönüşler çok olumlu. Birçok üyemiz var ve hepsinden de olumlu sonuçlar alıyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. İşimizi ne kadar iyi yaptığımızı gösteriyor. Cimnastik bölümümüzde 3 ve 13 yaş gruplarında kız ve erkek çocuklara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kulübümüzde ayrıca kadınlarımıza zumba ve plates derslerimiz de önümüzdeki günlerde başlayacak. Çocuklarımız için yaptığımız çalışmalar daha çok koordinasyon, denge ve kuvvet çalışmaları üzerine oluyor. Bunların haricinde takla gibi cimnastik branşına yönelik çalışmalarımız yapılıyor.” dedi.

“Cimnastiği Yaşamsal Bir Fonksiyon Olarak Görmek Lazım”
Hilal Taze, cimnastiğin çocukların hayatlarına her anlamda olumlu etkileri olduğunu dile getirirken, “Çocukların cimnastik yapması sadece vücut gelişimi ile değil; hem sosyal ortamlarına, hem fiziki yapılarına, hem de arkadaş ilişkilerine kadar etki ediyor. Cimnastiği sadece bir branş olarak tanımlamak yerine, yaşamsal bir fonksiyon olarak görmek gerekiyor. Çünkü şöyle düşünün, ufak bir çocuk paylaşmayı bilmez ve cimnastiğe geldiği zaman grup dersleri ile birlikte hem arkadaşları ile paylaşım yapmayı hem de sporun ne demek olduğunu öğreniyor. Çocuk bir disipline girmiş oluyor. Yani cimnastik çocuklar için her anlamda faydalı oluyor. Örneğin, obezite olan, psikolojik ve ruhsal anlamda bozukluğu ya da algı bozukluğu gibi birçok rahatsızlığı olan çocuklarımız var ve bu gibi faaliyetler ile onların hayatları da düzene giriyor.” diye konuştu.
Önyargılı olan ailelere de Hilal Cİmnastik Kulübünü ziyaret etmelerini ve önyargılarını bu şekilde kırmalarını söyleyen Taze, cimnastiğin sadece kız çocuklarına yönelik bir spor olduğu düşüncesinin de yanlış olduğunu belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.