Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FINDIĞI ÖRTÜ İLE TOPLAMANIN MALİYETİ ÇOK DÜŞÜK!

FINDIĞI ÖRTÜ İLE TOPLAMANIN MALİYETİ ÇOK DÜŞÜK!
02 Eylül 2019 - 12:37

Fatsa Ziraat Odası, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Serdar’la fındık toplama da Fatsa’da yapılan çalışmanın ikinci yılında örtü ile toplama işlemi yapıldı.

Örtü ile toplama işleminde işçilik maliyetinin % 70 oranında düşüyor, fındık kendiliğinden olgunlaşarak döküldüğünden dolayı % 3 kâr ediliyor… Ayrıca bu yıl yoğun geçen yağmurlara rağmen örtü tekniği kullanıldığında fındığın toprak ile teması kesiliyor ve aflatoksin oluşumu engelleniyor.

Fatsa Ziraat Odası bu uygulamayı tüm çiftçilere öneriyor.

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar GÜRSU yaptığı açıklamada; “Dünya çapında gelişen imkân ve teknoloji sayesinde birçok ülkede üretilmeye başlayan fındık, ülkemizin milli ürünü olma özelliğini kaybetmesin diye, kaliteyi artırmak adına Fatsa Ziraat Odası olarak bilgi birikim ve teknolojik imkânları çiftçimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. 8 milyon insanın doğrudan geçim kaynağı olan ürünümüzü kaliteden ödün vermeden 1. sınıf ürün olarak piyasa ve pazardaki yerini alması için elimizden gelen gayret ve çabayı sürdüreceğiz. Fındığın ilk anından itibaren tarımsal danışmanlık hizmetimiz ile gerek rekolte çalışmalarında, gerekse maliyet hesaplamalarında, gerekse fındığı kurutmaya kadar bütün aşamalarında çiftçimize tüm imkanları hizmetine sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haydar Gürsu, tüm Fatsalı çiftçilerin hasatlarının bereketli, kazançlarının bol olması temennisinde bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.