Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fatsa Adliyesine ‘Adli Görüşme Odası’ Kurulacak

Fatsa Adliyesine ‘Adli Görüşme Odası’ Kurulacak
24 Ekim 2019 - 16:49

Fatsa medyası ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Fatsa adliyesinde eksikliği hissedilen ‘Adli Görüşme Odası’nın yakın bir zamanda faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

Fatsa’da faaliyet gösteren; yazılı, görsel ve işitsel medyanın sahipleri ve çalışanları ile Koru Cafe’de kahvaltılı toplantıda buluşan Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, basının toplumu doğru bilgilendirme noktasında son derece önemli bir görev ifade ettiğini ve doğru bilgiye ulaşma noktasında da kendilerine düşen görevin farkında olduklarını belirterek, yakın bir zamanda bir savcının “Basın Savcısı” olarak görevlendirileceğini söyledi.

Fatsa’ya geldiğinde kent kültürüne sahip bir şehir bulduğunu ve bunun neticesinde oluşmuş güçlü bir yerel medya yapılanması ile karşılaştığını vurgulayan Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Çabukoğlu, yerel medya ile yakın temas halinde bulunacaklarını da ifade etti.

Adliye binası hakkında bazı hizmetlerin verilmesi açısından eksiklikler bulunduğunu ve öncelikli olarak adli görüşme odalarının hayata geçirileceğini söyleyen Çabukoğlu, özel ortamlarda ifade ve beyanın alınması gerektiği veya fail ile yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğuna karar verilen durumlarda; öncelikli olarak mağdur, tanık ve suça sürüklenen çocukların, cinsel suç ve aile içi şiddet mağdurları ile diğer kırılgan gruba mensup mağdurların, ifade ve beyanının alınmasında adil görüşme odalarının büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini belirterek, resmi prosedürün tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Fatsa adliyesi ve Fatsa’daki yargılama ve tutuklama süreçlerinde ihtiyacı hissedilen hizmetlerin verilebilmesi adına farklı girişimlerde de bulunduğuna dikkat çeken Başsavcı Çabukoğlu, müjde vermenin erken olacağını kaydederek, yakın bir gelecekte güzel çalışmalara imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Fatsa basını ile bir arayagelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Çabukoğlu, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü de kutlamayı ihmal etmedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.