Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

KOCATÜRK SESSİZLİĞİNİ BOZDU

KOCATÜRK SESSİZLİĞİNİ BOZDU
18 Mart 2019 - 19:16

Fatsa Yaşamspor Başkanı Mehmet Kocatürk gazetemize yapmış olduğu açıklama ile kulübün son durumu hakkında bilgiler verdi.

9 yıldır bu kulübün başkanlığını yürüten Mehmet Kocatürk, ilk defa düşme tehlikesi yaşadıklarını belirtti. Özellikle kulüp hakkında yapılan söylentilerin etik olmadığına değinen Kocatürk’ün açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“PRESTİJ KAYBI YAŞADIĞIMIZI KABUL EDİYORUZ”
“Fatsa Yaşamspor olarak Ordu 1. Amatör liginde 9. yılımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bu 9 yıllık serüven içinde kulübümüz ilk defa düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir sezon geçirmiştir ancak sonuç olarak biz kulübümüze sahip çıktık ve ligde tutabildik. Bu zorlu geçen sezon içinde şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kümeye düşmemek için oynamak şampiyon olmak için oynamaktan çok daha zorlu bir süreçmiş, tecrübe ederek öğrenmiş olduk. Sadece bununla kalmayıp bu sezon içinde çok daha fazla dersler çıkarmamız gerektiğini de anlamış bulunmaktayız. İlk başta çok zor şartlarda kurulan takımımız, kısa zamanda ligde ve şehirde saygı duyulan sevilen başarılarla adından söz ettiren takım haline geldi. Bu yıl prestij kaybı yaşadığımız kabul ediyoruz ancak bu sorumluluk tek başına tarafımıza ait değildir. Çünkü bu takım şehrimizin takımıdır belirli bir amaca hizmet eden hedef kitlesi gençler olan vizyon ve misyon takımıdır. Bu kulüp kurulurken herhangi bir ticari amaç taşımadan gençleri spora kazandırabilmenin sporu yaygınlaştırabilmenin şehre başta futbol olmak üzere spor kültürünü ahlakını aşılamanın sağlıklı bir kişilik yapısına sahip bireylerin yetiştirilmesi gayesinde olmuştur. Her zaman vurguladığımız bir nokta var ki biz sadece futbol kulübü olarak hizmet eden bir anlayışta olmadık”

“DURUMDAN Bİ HABER OLANLAR KABUL EDEMEYECEĞİMİZ SÖYLEMLERDE BULUNUYORLAR”
“Bugün geçmişimize baktığımızda kulübümüzde görev alan ailemize katılan daha önce sadece sporcu iken bugün birçok öğretmen asker polis kardeşlerimizin farklı alanlarda hizmet ettiğine tanık oluyoruz ve gurur duyuyoruz. Onlar için belki hedeflerine ulaşmada bir durak konumunda olduk ama bize gurur veren bir durumdur. Zaten bu kulüp kimi öğrenciler için eğitim hayatlarını kolaylaştıran bir durak, gençler için boş zamanlarını anlamlı geçirebilecekleri bir yuva gibi özellikleri de barındırmaktadır. Olaya sadece sportif performans açısından bakarsak hata yapmış oluruz. Bu kardeşlerimiz bugün geri gelip kulübe tekrar hizmet etse biz yine ligde adımızdan sürekli bahsettirebiliriz. Ancak mesele sadece sportif başarı değildir. En başta söylediğim gibi biz sadece futbol takımı değiliz. Birkaç gönüllü spora önem veren insanlarla kurduğumuz kulübümüz zor zamanımızda yalnız bırakılmış ağır eleştirilere maruz kalmıştır. Kulübün durumundan bihaber olan insanlar hiçbir destekleri olmadıkları buna hakları olmadıkları halde bizim kabul edemeyeceğimiz söylemlerde bulunmuşlardır”

“ÖMRÜNDE BİR KEZ BİLE SPORUN İÇERİSİNDE BULUNMAMIŞ AMA KONUŞUYOR”
“30 yıldır sporun içinde olmama rağmen bizde her yıl yeni bir şeyler öğreniyoruz öyle zamanlar oldu ki kulübümüz işimizin ve ailemizin önüne geçmiştir. Üzerimize düşen ne varsa gerçekleştirme gayretinde olduk. Ancak bu hassasiyeti çevremizde bulunan insanlarda görmemek bizleri derinden üzmektedir. Ömründe bir kez bile sporun içinde bulunmamış hiç tecrübesi olmayıp bu konuda yeterli birikimi taşımayan insanların kulüp ile alakalı söylemlerinden son derece rahatsız olduğumuzu gerçekleri yansıtmadığını sizlerin aracılığı ile iletmek isterim. Herkes bilsin ki bu kulüp kurulduğu ilk yıllarında çok zor şartlarda mücadele etmiştir. Sporcularımız okul ve iş sonrası akşamları antrenmanlara katılır hatta bazen ışıklandırma olmadan karanlıkta çalışırdı. Yönetim olarak da yeterli sayıya ve imkânlara sahip değildik herkes durumun farkında ve fedakârlıklarla ilerlemeye çalışıyorduk. Tüm bunlara rağmen kulübümüz her geçen gün büyüyor sporcu sayımız artıyor yönetimimiz genişliyor takımda saygı duyulan bir noktaya ulaşıyordu. Ancak bu süre içinde sürekli aynı ekiple çalışmak hem şahsımı hem de yönetimde bulunan tüm dostlarımızı yormuştur. Kulüp yönetmek kulübü sürekli hale getirebilmek ve başarılara ulaşabilmek dışardan görüldüğü konuşulduğu gibi kolay değildir. Hele ki spor kültürü ve ahlaki bilgisi olmayan insanların anlayacağı bir durum asla değildir. Sonuç olarak dışardan konuşmak kolay olup taşın altına elini koyabilmek cesaret isteyen bir durumdur. Aynı hedef ve amacı taşımayan insanlarla bir arada birlikte hareket etmek mümkün değildir ve yolların bu noktada ayrılması bazen zorunlu hale gelebilir. Zaten bu yolu herkesle yürüyebilmek iyi ilişkiler içinde olmak mümkün değildir. Bu durum sadece bizim için geçerli olmayıp Ordu 1.Amator liginde bulunan tüm takımlar bu sureci bilmekte ve bizzat yaşamaktadır. Ancak zor şartlarda da olsa yoluna devam etmektedir. Bu saygı duyulacak takdir edilecek bir durumdur. Kulübümüzün hak ettiği desteği gördüğü takdirde, içinde bulunduğu konumdan çıkabileceğine olan inancımız tam olup kamuoyuna saygıyla duyurulur”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.