Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Fatsa’da vatandaş İlçe Seçim Kurulu’na Akın Etti

Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Fatsa’da vatandaş İlçe Seçim Kurulu’na Akın Etti
14 Mayıs 2018 - 15:20


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için 100 bin imza toplama kampanyası 4 Mayıs 2018 günü sabah başladı.

İmza vermek isteyenler Fatsa İlçe Seçim Kurulu’nda sıraya girdi.

CHP’nin 15 milletvekili vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İyi Parti’nin grup kurmasını sağlamasından sonra Meral Akşener’in 100 bin imza bulma zorunluluğu olmamasına rağmen neden bu yola başvurulduğunu öğrenmek üzere İyi Parti Fatsa İlçe eski Başkanı ve yeni milletvekili aday adayı Eroğlu’yla konuştuk.

Eroğlu; saat 16.30 sularında imza çalışmaları devam ederken şu bilgileri verdi: “CHP 15 milletvekilini bize verdi. Bu sayede İyi Parti seçime girme hakkını kazanmış oldu. Ancak Genel Başkanımız Meral Akşener’in, 100 bin imzayı toplayacağım, hatta daha da ilerisine geçeceğim, şeklinde söylemiş olduğu bir söz vardı. Bir de 15 vekilin partimize katılmasının amacı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı yarışına katılmasından daha çok, partimizin seçime girmesini sağlamaktı. Dolayısıyla 100 bin imza iddiasını gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Şu anda saat henüz 16.30, bu saat itibariyle 100 bin imza hedefi aşılmış durumda. Fatsa’da da imza için sıraya giren hemşerilerimizin sayısı oldukça fazla. Şu anda burada da 1000 imzaya ulaşmak üzereyiz. Bugün ayın dördü. Daha dokuzuna kadar zaman var. Bu süre içinde toplanacak imza sayısı çok çok yüksek olacak. Bundan hiç şüphemiz yok.

Burada dostane bir ortam var. Bizim adayımız için imza toplanırken, diğer adaylar, Saadet Partisi’nin adayı, Vatan Partisi’nin adayı için de imza toplama çalışmaları devam ediyor. Biz Millet ittifakı olarak hep birlikte, birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada gün boyu bir festival havası içerisinde, birimiz çay getiriyor, birimiz börek-boğaça getiriyor. Böyle bir dayanışma ortamındayız.”

Burak Eroğlu milletvekilliği aday adaylığı konusunda da şunları söyledi: “Adaylık konusunu parti içinde de konuştuk. Birçoğunun istek ve desteği üzerine bu kararı aldık. Seçimin bu kadar erkene alınacağını bilmiyorduk. Bu bir baskın seçim oldu. Aslında bizi devre dışı bırakmak amacıyla alınmış bir karardır bu. İşin aslı bu partiden korktukları için böyle bir karar almak zorunda kaldılar. Biz de bu yükün altından kalkabilmek için bütün gücümüzü ortaya koymaya karar verdik. Bir an önce seçim için gerekli hazırlıkları yapmaya yöneldik. Omuz omuza çalışmaktan başka çare olmadığını hissettik. Bu işe soyunduk, başvurumuzu da yaptık. Şu ana kadar Ordu ilinden, benim bildiğim kadarıyla aday adayı olarak 14 kişi başvurdu. Başvuru için önümüzde 2 gün daha var. Bu sayı şüphesiz artacaktır. Bizim gibi yeni kurulan bir parti için ki toplam başvuru sayısı 6 bini geçecektir, bu oldukça kayda değer bir rakam. Kısacası gelişmeler bizi mutlu ediyor.”

İyi Parti Genel Merkezi’nde Fatsa

Fatsa açısından bakıldığında İyi Parti bir özelliğiyle diğer partilerden ayrılıyor. Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu Fatsalı ve Fatsa’nın yetiştirdiği bir değer. Gene Fatsa’nın yakından tanıdığı, yıllarca Fatsa’da Başhekimlik yapmış olan Dr. Yener Yıldırım Genel Başkan Başdanışmanı olarak genel merkezde görev yapmaktadır. Dolayısıyla Fatsa’nın İyi Parti’de, genel merkezde temsiliyeti çok yüksek. Allah izin verir de İyi Parti İktidara gelir, Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçecek olursak Fatsa önümüzdeki dönemlerde hak ettiği ama bu zamana kadar alamadığı, Ak Parti döneminde göremediği hizmeti, en yüksek düzeyde alacaktır. Bundan en küçük bir şüphem yoktur. Ama bu elbette ki bir hizmet yarışıdır. Memlekette çok hizmetler yapılabilir. Ama bana sorarsanız bizim bölgemiz için yapılacak en önemli hizmet fındık ürününün değerlendirilmesi olacaktır. Biz artık fındığın bir sahibinin olması gerektiğine inanıyoruz. Fındık üreticisinin ezildiğini, buna bağlı olarak Karadeniz esnafının da zor günler yaşadığını görüyoruz. Bu kötü gidişe dur demenin zamanı gelmiş de geçmiştir. Biz iktidara geldiğimizde fındık fiyatını yükselterek, refah seviyesini de yükseltmiş olacağız. Başlıca gelir kaynağı fındık olan Karadenizli halkı rahat bir nefes alacak. Kredi borcunu ödeyebilecek, kirasını ödeyebilecek. Esnaf iş yerinin kapısına kilit vurmaktan kurtulacak. Çoluk çocuğunun ekmek parasını kazanabilecek, okuyan çocuğunun masraflarını karşılayabilecek. İşte tüm bu sorunların düğüm noktası fındık fiyatıdır. Fındık devletimizin ihracat kalemi içerisinde hiç de küçümsenmeyecek bir yer tutmaktadır. Dolayısıyla bu ürünün hak ettiği değeri kazanması devlet için çok büyük bir külfet değildir. Ancak mevcut siyasi iktidar bu konuda hep sınıfta kalmıştır. Hükümete geldiğinde izlenen fındık fiyatı politikalarından çok uzaklaşmış ve son 15 yıldır fındık üreticisini inim inim inletmiştir. İyi Parti bu konuya son derece önem vermektedir. Biz de bölge temsilcileri olarak bu konuyu gündemden hiç düşürmemeye özen göstereceğiz. Kısacası; biz iktidara gelirsek fındık üreticisinin yüzü artık gülmeye başlayacaktır.

Demokrasiye Dönüş

Bu seçimden hak ettiğimiz oyu alarak çıkarsak demokrasi alanında da çok önemli adımlar atacağız. Biz İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, parlamenter sisteme yeniden dönmeyi amaçlayan partileriz. Seçimden zaferle çıkarsak öncelikle bu garabet başkanlık sistemini değiştireceğiz. Yönetimi yeniden halka vereceğiz. Her şeyi bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak bir söze bırakmayacağız. Ülkenin bir kişi tarafından değil de halkın seçtiği vekiller aracılığıyla yönetilmesine olanak sağlayacağız. Tek bir kişinin ülkenin kaderini yönlendirmesi gibi çağ dışı yönetime son vereceğiz. Bir kez daha söylüyorum; ilk hedefimiz budur. Hem nicelik hem de nitelik olarak bu kadar ağır sorunların olduğu yerde çözümü bir kişinin alacağı karara bağlamak deli saçması değil midir? Bu çağda bu kabul edilebilecek bir şey midir? Bu nedenle ilk işimiz bunu değiştirmek olacaktır.

Allah’ın izniyle Genel Başkanımız Meral Akşener’i cumhurbaşkanı seçersek, partimiz bir ana şevkatiyle insanların sorunlarına inecek, kutuplaştırmayı, ötekileştirmeyi durduracağız. Kimseyi bizden, sizden diye ayırmayacağız. Bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Biz gelirsek kardeşlik gelecek, barış gelecek.”

Burak Eroğlu; Fatsa’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsilcisiz bir dönem geçirdiğini ve bu seçimde İyi Parti’nin Fatsa’dan mutlaka bir vekili olacağını sözlerine ekledi.

Hadi bakalım; hayırlı, uğurlu olsun…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.