Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Muhtarlık Ek İşimiz Değil Tek İşimiz Olacak!

Muhtarlık Ek İşimiz Değil Tek İşimiz Olacak!
04 Ocak 2019 - 12:54

Bağlarca Mahallesinde mevcutta yedi tane muhtar adayı var ve bölgemizde az sayıda olan kadın adaylardan biriside Nuray TUTAL.

Kendisi bu işe gönüllülük esası ile yaklaşmakta, mahallesinde var olan sorunları ve yapılabilecek güzel şeyleri bir sohbetle bizlerle de paylaşmak istedi. İlçeye uzaklığı yaklaşık 5 kilometre olmasına rağmen hizmette bir adım geri kaldığını belirten Nuray hanım muhtar olmanın zor olacağını ama kendisinin bu konuda yeterli donanıma sahip olduğunu söyledi.

Şuan Sevgi Mutfağı Ev Yemeklerinde çalışmakta olan TUTAL ,çevresine duyarsız kalmadığını gösteren en güzel örneklerden birisi de, Bağlarca mahallesinde var olan engelliler için Fatsa Sosyal Yardımlaşmadan destek istemesi daha sonra Kızılay şubesine başvurması ve bunun sonucunda ise Müge ANLI tarafından mahallesindeki aileye iki adet tekerlekli sandalyeyi vatandaşlara iletmesinde büyük rol oynamıştır.

Mahallesinde muhtarlık adaylığına başlamadan öncede çeşitli faaliyetler içerisinde bulunduğunu çeşitli iş kollarında hizmetler verdiğini çevreye karşı duyarsız olmadığını da sözlerine ekleyen Nuray Tutal, yıllardır aşçılık sektöründe, hayvancılık, esnaflık ve çiftçilik alanında hizmet verdiğini söyleyerek mahalle için projelerinden bahsetti. Tutal; “Öncelikle yol ve ışıklandırma sorununu ortadan kaldıracağım. Mahallemizi Fatsa ve bölgemize daha iyi tanıtıp turizm olsun, organizasyonlar olsun öncülük edeceğim. Mahallede kullanılmayan okulu ve çevresini değerlendirip, kır düğünü yapılması, mesire alanı, eski okulun tadilatı, okulun kullanılacak kısmında kurslar açılması gibi projelerim var. Ayda bir iki kez de olsa sağlık sorunu yaşayan mahalle sakinleri için sağlık taraması gibi bir hizmete de yardımcı olacağım. Kadınların aktif olarak sosyal hayatta olsun iş hayatında olsun yer alması için çaba göstereceğim. Bu konuda bana en çok destek olan kişi eşimdir. Ailem ve bana destek verenlerle beraber bu çıktığımız yolda başarıya ulaştığımız an emin olun ki Bağlarca çoğu mahalle için de bir vizyon olacaktır” diye konuştu.

*HABER: D. MEHMET ŞAHİN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.