Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

AHMET CANBAZ KÖY OKULLARI KÖYEVİ OLACAK

AHMET CANBAZ KÖY OKULLARI KÖYEVİ OLACAK
05 Şubat 2019 - 12:06

Seçim çalışmalarında özelikle kırsal kesimde çalışma yapan CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Ahmet Canbaz ile CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, çok sayıda vatandaş ile  birlikte İnönü ve Kayaköy Mahallelerine ziyarette  bulundu. Ahmet Canbaz bu gezilerinde önemli projelerini açıkladı.

”KÖY OKULLARI KÖYEVİ OLACAK”

”FATSA TARİH KENT OLACAK”

“YALIKÖY’ÜN SU SORUNU KALMAYACAK”

“HER MAHALLEDE SPOR TESİSLERİ OLACAK”

Fındık bahçesine çalışanların yanına uğrayan ve bahçe temizliği yapan çiftçiler ile buluşan Ahmet Canbaz, buralarda yaşayan mahallelilere özellikle köy okullarının onarılıp Köyevi yapılıp çok amaçlı kullanılmasının sağlanacağını söyledi.

“Kapanan KÖY OKULLARINI KÖYEVİNE dönüştüreceğiz”
Eğitimde taşımalı sisteme geçilmesi ile birlikte atıl hale gelen mahalle okullarının kullanım haklarının Belediyemiz kullanımına tahsisini sağlayarak; Bu okulların muhtarlık binası ve mahalle evleri olarak kullanılmasını, Mahallede yapılacak Nişan, Düğün, Sünnet ve Mevlit gibi merasimlerde kullanılmasını, Dikiş, Nakış, Halı dokuma, seracılık, arıcılık gibi kurslar için kullanılmasını sağlayacağız…” dedi.

“TARİH KENTİ FATSA’ya sahip çıkacağız”
Taşlıca Mahallemizde bulunan tarihi Asma Köprü’nün aslına uygun restore edilmesi sağlandıktan sonra Belediye tarafından ışıklandırılarak çevresindeki alan mesire alanı haline getirileceğini söyleyen Ahmet Canbaz; “İlçemizin sahip olduğu bir tarihi eserin gün ışığına çıkmasını, İlçemize bir mesire alanı kazandırılmasını, mesire alanına inşa edilecek, doğal yapısına uygun bir sosyal tesis ile yörenin daha canlı hale getirilmesini sağlayacağız. Yine bu tesisleri vatandaşlarımızın Nişan, Düğün, Sünnet ve Mevlit gibi merasimlerinde kullanmasını sağlayacağız. İlçemizde bulunan Cıngırt Mağarası ve Yedi Mağaralar gibi antik tarihi bulunan alanların ortaya çıkarılması, yine Bolaman Mahallemizde yer alan tarihi konakların restore edilmesi ve şehrimizin diğer tarihi değerlerinin ortaya çıkarılarak ülke yöre turizmine kazandırılması için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

Ahmet Canbaz’ın açıklamalarından satır başları;

“YALIKÖY SU SORUNU”
“Senelerdir Yalıköy’de yaşanan su sorunu ile ilgili gerekli irtibatlar kurularak içme suyu probleminin çözümünü sağlayacağız.”

“SEYİR TEPELERİ”
“Yalıköy, Bolaman ve Dolunay mevkilerinde bulunan ve yeşil alan olan doğal tepelere sosyal tesisler yaparak, hem Belediye’ye ek gelir kaynağı sağlanmasını ve hem de İlçemizdeki sosyal hayatın çeşitlenmesine ve renklenmesine katkı sağlayacağız.”

“MAHALLERE SPOR TESİSLERİ”
“Gerek merkezi mahalleler ve gerekse eskiden Belde olan mahallelerimize spor tesis ve alanları kurarak yöre halkının bu tesislerden ücretsiz olarak yararlanması sağlayacağız.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.