Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“TEK SUÇLARI SU İÇMEK”

“TEK SUÇLARI SU İÇMEK”
13 Ocak 2020 - 10:37

AK Parti Fatsa Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Girayhan Bitgen, Avustralya’da yapılan deve katliamı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Genç Başkan Girayhan Açıklamasında, “Tek suçları su içmek diyerek, “Avustralya’da tek suçu su içmek olan 10 bin deve katlediliyor! Üretebildiğiniz tek çözüm bu mu? Üstelik o develer oraya bundan yaklaşık yüz yıl kadar önce Afrika’dan getirildi. Yük taşısınlar diye, iklime uyumlu diye… Şimdi de öldürecek misiniz? O hayvanların içinde anne olan vardır, yavru olan vardır, hamile olan vardır, bunun günahını vebalini nereye götüreceksiniz? Yoksa, yavrusunu öldürünce annesini de mi öldüreceksiniz acı çekmesin diye..?!
Neredesiniz hayvan severler, neredesiniz doğa severler, neredesiniz çevreciler, neredesiniz hayvan hakları savunucuları? Neredesin Avrupa Birliği, neredesin Amerika, neredesin Batı kültürü, neredesin dünya medyası?
Bir kurban bayramı için ortalığı yaygaraya verenler, ne barbarlığımızı, ne kültürsüzlüğümüzü, ne görgüsüzlüğümüzü bırakanlar neredesiniz?
Bugün; “su içiyorsan suçlusun ve cezan ise öldürülmektir” noktasına gelmişse dünya, Müslüman coğrafyanın da burada oturup düşünmesi gerekmez mi? Buradan kendine pay çıkarması gerekmez mi? Sorumluluk alması ve öne çıkması gerekmez mi? Hem insanlık hem de dinimiz adına bunu yapması gerekmez mi?
Bizim kültürümüzde su içerken yılana dokunulmaz. “Karıncayı bile incitme derken dikkatli ol; ki o ‘bile’den incinir karınca” demiştir Anadolu irfanı. Cuma günlerini hayvanlara da tatil yapmıştır ecdadımız. Bunu yasaya bağlamıştır!
O ecdadın torunları bugün Avustralya’daki deve katliamına sessiz kalamaz. Öylece izleyemez. Resmi kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer paydaşlarımızla inisiyatif almalı ve duruma çözüm üretmeliyiz. Bu işi yapabilecek kapasiteye, organizasyon becerisine ve tecrübeye sahibiz. Başta TİKA, Kızılay, İHH, AFAD olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarımız da derhal inisiyatif almalıdır. Bu hayvanlar bir başka bölgeye nakledilebilir ya da açlık çeken ülkeler için etlerinden faydalanılabilir.
Uzat elini Türkiye! Çünkü sen mazlumun umudusun. Mazlum sadece insan olmaz, tüm mahlukat bizim sorumluluğumuzda! Çünkü biz insan hayvan ayırmayız! Çünkü biz ırk, din, dil ayırmayız! Dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanındayız! Çünkü biz yaratılanı severiz, Yaratan’dan ötürü!
Niyetimiz Fatsa’dan bir ateş yakmak ve bu ateşle, inşallah dünyayı aydınlatmaktır! AK Parti Fatsa Gençlik Kolları bu çalışmada üzerine düşen rolü oynamak için göreve hazırdır”dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.