Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MURAT İNANLI; “DOLAR NASIL İNECEK?”

MURAT İNANLI; “DOLAR NASIL İNECEK?”
07 Mayıs 2020 - 18:36

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkan İnanalı; “Bu ülkede bizler, vatanseverler, Kuvayi Milliye ruhu yaşadıkça vatan bölünmez, bayrak inmez. Asıl sorun dolar nasıl inecek? Asıl konuya ve soruna odaklanalım. Milyonlarca insanın asıl sorunu ekonomi.

Milyonlarca insan devlet yardımlarına, belediye yardımlarına muhtaç halde…

Fatsa’da yerel siyaset yapmak mı? Hangi siyasetten bahsedeceğiz ki? Borç batağındaki belediyelerden mi? Yeniden borçlanarak pervasızca, danışılmadan Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırım vari siyasi rant malzemelerinden mi? Bölge iktidar milletvekillerinin 6 ayda bir Fatsa’ya gelip bir kaç ziyaret yapıp, bir proje açıklayıp sonunun gelmemesinden mi? Fatsa’nın bir türlü bitirilemeyen, meydan, alt yapı ve yol çalışmalarından mı? Hiç bitmeyen otopark ve trafik probleminden mi? Daha onlarcası… Say say bitmez. Dilimizde tüy bitti senelerdir. Salgın yaşanan ve içinde bulunduğumuz bu ekonomik sıkıntı günlerinde tekrar tekrar söylesek ne olacak? Gemi su alıyor. Görmüyor muyuz? Kimsenin yapabileceği bir şey yok yerelde. Herkes bunun farkında. Yapılması gereken belli. İvedi bir şekilde tatilde olan meclis toplanmalı. Ülke yönetiminde söz sahibi olmalı. Gerekli düzenlemelerle krize demiyorum bakın krizlere müdahale etmeli.

Rezervlerimiz eksilerde. Üretim yok. Devletin fabrikaları satıldı. Yapılan çılgın projeler sonucu her seneye milyarlarca dolar borçla başlıyoruz. Harcamalara para yetişmiyor. Halk mutsuz, ümitsiz, tüm lükslerini ertelemiş halde çalışmaya çalışıyor. Onu da yapamıyor. Bir gayret borçlanıyor. Eskiden rahatça yapabildiği şeyleri artık yapamıyor. Marketten çıktığında fişe bakıp hayret ediyor. İşsizlik tarihi rekorunda. Karnını doyurmak bile lüks haline geldi.

Sadece 3 yıl öncesine göre temel gıda fiyatlarında et-süt ürünleri-tahıl grubu-çay-yağ grupları gibi ürünlerde yüzde 100 e yaklaşan bir artış var. Bu sadece gıda ürünleri.

Elektronik-mobilya-konut-otomotiv-ulaşım sektörlerinde bu oranı da aşan artışlar olduğunu görüyoruz. 3 yıldan bahsediyoruz. Normal bir ülkede bu enflasyon oranına 20 yıllık sürede ulaşılır. Bizde sadece 3 yıl. Döviz kurları zaten ortada…

Kredi vererek halkı susturmaya çalışan ve günü kurtaran hamleler artık fayda vermiyor. Enflasyonu istediğin kadar gizle, rakamlarla oyna dışarıya çıkan herkes her şeyin farkında zaten.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.